Klasser

På klassene vil du lære både stående, sittende og liggende asanaer (yogastillinger), og vi vil jobbe med pust og avspenning.

På nivå 1 jobber vi med grunnleggende instruksjoner og praksis for deg som er helt ny eller som har mellom ett og to års erfaring med å gå på Iyengar eller andre type yogaklasser. Med tiden vil du også introduseres til det forberedende grunnlaget for skulderstående og hodestående asanaer, men dette er først når du er rede.

På nivå 2 ventes det at du har gått jevnlig på Iyengar yoga i minst ett år og/eller har flere års erfaring fra annen type yoga. Timen gir deg anledning til å videreutvikle din yogapraksis og lære mer utfordrende stillinger. Vi introduserer mer krevende stående og sittende stillinger, samt varierte vridninger på denne klassen. Du vil også lære inversjoner som skulderstående og hodestående og enkel pranayama (pusteøvelser).

På workshops er det ofte gjerne en bestemt tematikk det jobbes med eller det kan være en mer generell tematikk. Du finner mer informasjon om kommende workshops her.

Iyengar yoga forbedrer styrke, elastisitet og selvtillitt, samt gir deg bedre søvnkvalitet og konsentrasjon. Og dette er kun noen få av alle fordelene du vil nyte fra yogapraksisen din!

Yoga er for alle; alle typer kropper og folk, og du trenger ikke være i noen bestemt fysisk god form for å kunne delta.

Dersom du kan unngå å spise 1-2 timer før du kommer til klassen er det en fordel. Når vi praktiserer yoga blir også de indre organene stimulert, og dersom organene dine er opptatt med å fordøye mat og drikke, vil du ikke oppnå det maksimale utbyttet av praksisen, i tillegg vil du trolig føle ubehag som oppblåsthet og liknende. Tilsvarende anbefaler vi at du ikke drikker vann eller andre væsker når du trener yoga eller er på klasse.

Hvis du har egen yogamatte, og/eller annet utstyr du foretrekker å bruke, så ta det gjerne med til klassen. Vi har matter, blokker, brikker, belter, bolstere og tepper tilgjengelig, men du må gjerne bruke eget utstyr.

Kom gjerne 10 minutter før klassen din starter slik at vi alle kan starte til avtalt klokkeslett uten forstyrrelser fra deltakere som ankommer seint. I og med at vi alltid vil starte klassen med sittende positur hvor vi lukker øynene og observerer pust og etablerer indre fokus, er det leit hvis denne roen blir forstyrra av at en eller flere av deltakerne kommer for seint, så vær vennlig og vis respekt og omtanke for de andre som går på klassen.