Å flytte hjem

Etter litt over 15 år mellom to land skal jeg nå omsider bli permanent boende igjen på Nesodden hvor jeg vokste opp. Mye har endra seg i livet siden da jeg først flytta utenlands i 2001. Nå kjenner jeg at det blir fint å komme tilbake og ‘flytte hjem’ til Nesodden.

img_8636

Hjem er som kjent der hjertet vårt er, og hjertet kan være flere steder på en gang uten at det i seg selv trenger å være en konflikt.

Jeg ser spesielt fram til å kunne etablere meg som Iyengar yogalærer på Nesodden. Så vidt jeg vet er det ingen andre yogalærere som underviser Iyengar-stilretninga på Nesodden, og det gjør det ekstra spennende for meg ettersom jeg vil kunne tilføre og tilby noe helt unikt til yogamiljøet på halvøya.

I slutten av oktober begynner jeg kurs og vil legge vekt på at kursene er for små grupper slik at jeg kan gi personlig og nyttig tilbakemelding til deg som student. Dersom du går på yogaklasse på treningssenter er det ofte at du som student blir en av mengden og ikke får den tilbakemeldinga som du gjerne skulle hatt for å kunne utvikle din forståelse for yogapositurene og din egen praksis. Ved å ha mindre grupper legger jeg altså tilrette for mer detaljert justering og hjelp til hver og en student. Det blir en litt mer personlig og intim setting, og alle får tilstrekkelig oppmerksomhet med tanke på korrigering og en trygg, sikker yogapraksis med minimert risiko for utvikling av feil og dårlige vaner.

Selv om Iyengar ikke er så utbredt i Norge, er stilretninga en av de mest utbredte på verdensbasis. Som Iyengar yogalærer går du gjennom en grundig toårig utdanning hvor du studerer både anatomi og fysiologi i detalj samt opparbeider deg mye praksis som lærerstudent. Iyengar er svært kjent for å vie mye oppmerksomhet til detaljene og linjeringene i hver asana. I tillegg jobber vi mye med den indre komposisjonen i hver og en yogasana, og orienterer oss utifra best mulig sammensetning av skjelettet slik at vi etablerer sunne vaner, ei sunn kroppsholdning og får økt bevissthet i forhold til vår egen kropp, sinn, emosjonelle væren osv.

Dersom du ønsker å finne ut mer om Iyengar som metode, så kikk gjerne på disse lenkene, eller sjekk ut ‘the bible of yoga’, som boka ofte refereres til da den er så dyptpløyende men samtidig så brukervennlig, ‘Light on Yoga‘ av BKS Iyengar (grunnleggeren av stilretninga, som praktiserte yoga helt til han døde 96 år gammel i 2014.)

Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute – instituttet som Iyengar yogis valfarter til:

http://bksiyengar.com/modules/institut/rimyi/rimyi.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s